Nakon srednje škole, dolazi vječno pitanje „ Kuda dalje sa svojim školovanjem?“.
Neki imaju mogućnost i priliku ići na željeni fakultet dok su neki primorani ići raditi jer njihovi roditelji nisu u financijskoj mogućnosti plaćati troškove vezane uz studij.

U današnje vrijeme banke  su se pobrinule za takve situacije i osmislile novu vrstu kredita, a to je studentski kredit.
To je vrsta kredita koji mogu zatražiti svi redovni i izvanredni studenti bez obzira da li su upisali preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Mnogi od nas, a pogotovo studenti koji se susretnu sa riječi „kredit“ pokušavaju zaobići u najširem luku, dok studentski kredit ima velike pogodnosti naspram nenamjenskog kredita.

Postoje dvije vrste studentskih kredita:

  1. Studentski kredit za troškove školarine
  2. Studentski kredit za financiranje životnih troškova za vrijeme trajanja studiranja

Kod studentskog kredita za troškove školarina banka isplaćuje kredit na transakcijski račun obrazovne ustanove sveučilišta ili učilišta.
Postoji i druga opcija kada prilikom kupnje stručne literature ili opreme banka kredit odnosno određeni dio novca isplaćuje na transakcijski račun prodavatelja.

Studentski kredit za financiranje životnih troškova je druga vrsta kredita u kojoj banka sav iznos odobrenog kredita isplaćuje na tekući račun korisnika (studenta) koji bez ograničenja i kontrole može slobodno koristiti novac u svoje svrhe.

Prilikom odabira studentskog kredita moramo imati na umu da postoje određeni uvjeti koji se moraju zadovoljiti.  Osnovni uvjet za dobivanje ovakve vrste kredita je kreditna sposobnost. Ukoliko student nema redovita mjesečna primanja nema ni kreditnu sposobnost, u tom slučaju u obzir se uzima kreditna sposobnost roditelja.

Kada su zadovoljeni svi uvjeti i sam kredit bude odobren, korisnik (student) sklapa Ugovor o kreditu sa bankom te ga ovjerava kod javnog bilježnika.
Troškove javnog bilježnika snosi korisnik sukladno tarifi za ovjeru potpisa i solemnizaciji Izjave o zaplijeni po pristanku dužnika i zadužnice.

Rok otplate kredita razlikuje se individualno od banke do banke, ali najčešće je to između 12 i 84 mjeseci u iznosu do 10.000,00 EUR.

Studentski kredit ima prednost jer samo otplaćivanje kredita započinje po prestanku školovanja, a postoji mogućnost da se podnese zahtjev za početak otplate kredita tek 12 mjeseci nakon završetka studija. Ako se dogodi da korisnik odustane od svojeg školovanja i ne želi nastaviti svoje obrazovanje tada kredit odmah dolazi na naplatu, odnosno započinje otplata kredita i tada nema mogućnosti počeka od 12 mjeseci.

 

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob : 098/482 001
098/267 696
095/482 0000

Kreditni centar Omicron