Naši razgovori s klijentima najčešće započinju tako da nam oni ispričaju svoje financijsko stanje, a potom  stručnjaci u Omicronu izrađuju financijski profil klijenta.

Najčešća pitanja s kojima se susrećemo kod aktivne blokade računa i ovrhe na primanjima su:

Kako vidi banka blokadu / ovrhu?

Klijenti pod aktivnom ovrhom ili blokadom potencijalno su u rizičnijoj skupini, nego što su to klijenti koji uredno podmiruju sve svoje obveze. Stoga i banke imaju zahtjeve kojima klijenti moraju odgovarati:

Kako tumačiti uvjete za blokirane?

Dakle, ništa ne može zamijeniti osobni dohodak ni nekretnina ni dječji doplatak ni alimentacija.

Ako želite potraživati svoja sredstva od nositelja kredita kojem ste jamčili u otplati kredita, zakonski to možete tek po otplati spornog kredita.

Na zaštićeni račun se zakonski uplaćuje isključivo ¾ neto osobnog dohotka i neoporezivi dodatci te druge uplate nisu prihvatljive. Na tekući račun se mogu uplatit sredstva koja moraju biti zaplijenjena do iznosa konačne otplate obveza na FINA-i.

Kako do kredita ako sam pod ovrhom?

Možete tražiti nenamjenski kredit do 30.000 eura i rokom otplate do 12 godina.

Ako ukupne obveze premašuju navedeni iznos, za veće iznose možete tražiti i nenamjenski kredit kojem je obavezni instrument osiguranja nekretnina i maksimalan rok otplate 20 godina.

Važna napomena!

Na FINA-i je važno zatražiti informacije o stanju blokade. Na Očevidniku osnova za plaćanje nalaze se ovrhe u redoslijedu naplate. Osim Očevidnika, postoji i Potvrda o nemogućnosti izvršenja osnove za plaćanje (NIO obrazac)na kojem se nalaze osnove ovrha koje su na čekanju. Provjerite oba obrasca na FINA-i, kako ne bi bilo iznenađenja oko visine ovrhe.

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

mob 1: 098/267-696

mob 2: 098/482-001

Vaše financije, Omicronu su izazov!

Kreditni centar Omicron