KAKO ODABRATI BANKU ZA KREDITIRANJE?

Pitate se kako odabrati banku koja će za vas imati najpovoljnije uvjete i uz to biti „san snova“ za sve vaše potrebe?

Izbor banke često ovisi o najmanjim detaljima kao što  je način dostupnosti usluga ili  odnos i educiranost osoblja (kreditnih referenata/djelatnika na šalteru) prema klijentima.  Zbog životnog tempa  dolazi do modernizacije bankovnih usluga, pa tako klijenti mogu  birati banku koja je svoje usluge ponudila putem Internet ili mobilnih aplikacija, što klijentima omogućava da većinu usluga zbog kojih su do jučer morali posjetiti banku, danas većinu toga mogu obaviti od kuće ili radnog mjesta.

 

Da li je bitna visina kamatne stope po kreditu?

Naravno ! Klijenti koji uredno podmiruju svoje obveze žele  povoljnije uvjete kredita. U ovom trenutku kamatne stope kreću se od 3,90% pa do 6,10% godišnje. Valja napomenuti da povoljan kredit nije samo onaj kredit koji ima nižu kamatnu stopu , nego i onaj koji ima kraći otplatni rok.  Što je rok kod otplate kredita kraći ,  kredit je povoljniji , jer će ukupna kamatna za otplatu biti niža nego kod kredita koji imaju dužu ročnost.

 

Koji su elementi  za banku bitni  osim kreditne sposobnosti ukoliko želite podići kredit?

Duljina radnog odnosa kod trenutnoj poslodavca kao i  poslovni pokazatelji poduzeća u kojem radite. Jako je bitna vaša financijska povijest, odnosno da li ste uredno podmirivali sve svoje financijske obveze koje su vezane uz banku a odnose se na ratu kredita, odobreni minus, kreditne kartice, jamstva i sudužništva po kreditu.

 

Što je kreditna sposobnost?

Kreditna sposobnost je ocjena tj. mogućnost ulaska u potencijalnu ratu/anuitet koji se računa temeljem osobnih primanja. Neto primanja manja od 6.298,66 kuna  prema ovršnom zakonu dijele se na ¼ dok se na  neto primanja veća do 6.298,66 kuna primjenjuje životni minimum od 4.724,00 kn.

 

U kreditnom centru Omicron  financijski konzultanti savjetovati će vas koji je kredit na tržištu najpovoljniji za vas te će vam  detaljnom financijskom analizom  ponuditi  najpovoljnije refinanciranje vaših postojećih kredita. Ukoliko u ovom trenutku imate neurednosti po bankovnim produktima, također ćemo izraditi dubinsku financijsku analizu te vam ponuditi rješenje kako da zatvorite dospjele financijske neurednosti.

 

 

U Omikronu razmatramo vaše želje i potrebe, pružamo uslugu savjetovanja, vodimo vas kroz proces  realizacije  kredita i činimo taj proces jednostavnijim –  obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

 

Za sva potencijalna pitanja, u OMICRONU smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

 

mob 1: 098/482-001

mob 2: 098/267-696

mob 3: 095/482 -0000

 

 

Kreditni centar Omicron