KAKO SE ZAŠTITI OD FINANCIJSKIH PREVARANATA?

LAŽNI FINANCIJSKI POSREDNICI

Tko su financijski prevaranti?

To su pojedinci ili agencije koji nisu pod nadzorom i nisu na popisu ovlaštenih kreditnih posrednika Ministarstva financija i HNB-a.

Njihov cilj je raznim obećanjima o sigurnim i povoljnim kreditima izvući što više novaca.

Žrtve takvih prevaranata  nisu samo  financijski prezaduženi i očajni građani, nego i osobe koje žele

kredite i pozajmice sa što manje dokumentacije i po izuzetno povoljnoj kamati.

 

KAKO SE ZAŠTITI OD FINANCIJSKIH PREVARANATA?

Uvijek tražite dokumentaciju na uvid.

Provjerite da li  financijska agencija ima licencu Ministarstva financija, odnosno da li se nalazi na popisu kreditnih posrednika.

Također proučite njihove Facebook profile i web stranice i provjerite da li su kontakt telefoni u skladu sa ovlaštenim financijskim posrednikom. Svakako bi bilo dobro pogledati i recenzije kreditnog posrednika.

Nikada ali baš nikada ne uplaćujte nikome unaprijed novac jer je to okidač da se radi o lažnom kreditnom posredniku.

Ne prihvaćajte zahtjeve za prijateljstvo na društvenim platformama od osoba koje vam nude povoljne kredite bez bilo kakve dokumentacije.

Ukoliko ipak nasjednete na na lažni kredit, potražite pomoć policije.

U kreditnom centru Omicron , naši kreditni referenti gotovo svakodnevno svjedoče ovakvoj problematici te pokušavaju  očajnim klijentima pomoći što se spasiti da  i usmjeriti ih prema nadležnim institucijama ili im bar objasniti način kako bi se zaštitili u budućnosti od prijevara takvog tipa.

Kako mi u Omikronu volimo reći, ne možemo više pomoći ali barem možemo sa oštećenim obaviti kakav takav utješan  razgovor, svjesni da naši zakoni nisu baš jasno definirani tko je nadležan za ovakav tip financijskog kriminala te prevareni ljudi ne znaju kome bi se obratili.

Osim što kreditni centar Omicron kao licencirana agencija posreduje u financijskom savjetovanju i posredovanju, jako puno vodi računa da zadovolji sve zakonske propise o zaštiti osobnih podataka te  zakonu o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma u cilju sigurnosti svojih klijenata i eventualnih prijevara.

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku u kreditni centar Omicron!

 

Kreditni centar Omicron