KREDITI ZA UMIROVLJENIKE

Sigurno se pitate možete li predati kreditni zahtjev ako ste umirovljenik?! To pitanje u Omicronu često čujemo, pa smo odlučili pisati o ovoj temi i objasniti nekoliko važnih činjenica koje muče naše umirovljenike!

Taj model kredita u Omicronu  možemo objasniti kao kredite koji imaju niže kriterije što se tiče osobnog dohotka, a višu toleranciju na konačnu otplatnu dob korisnika kredita. Naravno da nije sve crno i bijelo, jer na tržištu nema samo jednog modela kredita i mnogo je „nijansi sive“.

„Klasičan“ umirovljenički kredit

Najčešće su to krediti za osobe koje su navršile 61 godinu, minimalna mirovina trebala bi iznositi oko 2.100 kuna, a maksimalna otplatna dob korisnika kredita je 79 godina. Najčešće banke traže prijenos primanja kao osnovu za odobrenje, jer nemaju drugih instrumenata osiguranja kredita. Ovoj skupini najčešće pripadaju starosne i prijevremene starosne mirovine.

„Neklasičan“ kredit za umirovljenike

Ako je osoba mlađe životne dobi umirovljena, pa ima iznad- ili ispod- prosječnu mirovinu, nećemo ga odbiti. I za takve klijente postoje rješenja te mnoge mogućnosti financiranja. Minimalna mirovina iznosi 1.300 kuna (maksimalne nema). Bilo da je mirovina invalidska ili obiteljska, zahtjevi su omogućeni. Banke imaju opciju prilagodbe specifičnim zahtjevima i svaki klijent ima mogućnost pokušati predati kreditni zahtjev.

Krediti za neuredne umirovljenike

Ako umirovljenik ima aktivnu neurednost (kašnjenja ili blokadu), banke imaju propisane uvjete financiranja i važno je popričati s našim savjetnicima u Omicronu , kojima objašnjavate cjelokupno financijsko stanje, a oni temeljem potrebnih informacija traže za Vas najbolje rješenje.

*SAVJET I NAPOMENA:

Klijenti koji su još uvijek u radnom odnosu, a znaju okvirno vrijeme umirovljenja, trebaju imati u vidu budući dohodak. Osobni se dohodak smanjuje između 30 i 60 % kad osoba odlazi u mirovinu. Nebrojeno puta klijenti imaju visoke anuitete kredita koje su ugovorili još za vrijeme radnog odnosa. S tim se anuitetima često ne mogu nositi, jer je mirovina manja i teško je uredno otplaćivati sve obveze (režijske i kreditne). Javite se na vrijeme u kreditni  centar Omicron  kako ne bi došlo do neočekivanih problema u otplati kredita.

Za sva potencijalna pitanja, uvijek smo u Omicronu  dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet ili informaciju!

mob 1: 098/267-696

mob 2: 098/482-001

Kreditni centar Omicron