Traženje dodatnog izvora prihoda u obliku dopuštenog prekoračenje, kreditnih kartica i/ili kredita je posljedica sve većih troškova života. U prošlom blogu pisali smo o kreditnim karticama i napomenuli  da se neracionalnim korištenjem istih korisnici nerijetko nađu u začaranom krugu i ne vide izlaz. Često takvi izbori financiranja vode u stanje prezaduženosti i potrebno je pronaći najbolji izbor za rješenje postojećih problema dok su još izvori financiranja u urednoj otplati. Najbolje rješenja je zatvaranje postojećih obveza novim kreditom s ciljem ugovaranja povoljnijih uvjeta kredita, a takav način financiranja zove se REFINANCIRANJE.

KREDIT ZA REFINANCIRANJE koristi se za refinanciranje postojećih zaduženja, objedinjavanje nekoliko postojećih zaduženja u jednu obvezu prema jednoj banci, a uz zatvaranje postojećih obveza postoji mogućnost dodatnog financiranja. Kreditne obveze koje se mogu financirati kreditom za refinanciranje su namjenski i nenamjenski krediti, obveze po sudužništvu i jamstvu, limiti po kreditnim karticama, iskorištena dopuštena prekoračenja, naknade za leasing i slično. Refinanciranje se koristi kako bi se smanjilo ukupno dugovanje zbog povoljnijih uvjeta na tržištu. Kreditom za refinanciranje se može smanjiti kamatna stopa, ukupni iznos otplaćene kamate i ukupna mjesečna obveza, rok otplate ili instrumenti osiguranja. Refinanciranje je odlično rješenje ukoliko vodi do rasterećenja kućnog budžeta. Prema tome ukupne mjesečne obveze po novom kreditu ne bi smjele prelaziti ukupni iznos postojećih obveza. Također, ukupno plaćena kamata po novom kreditu ne bi trebala biti veća od nedospjele kamate kod postojećih zaduženja. Najvažnije prednosti refinanciranja je objedinjavanje obveza u jednu, otplata dospjelog dugovanja i smanjenje ili promjena vrste kamatne stope.

Prije odluke o traženju kredita za refinanciranje potrebno je dobro proučiti uvjete novih kredita i razmisliti koliku će nam uštedu donijeti refinanciranje i hoće li ono i u kolikoj mjeri utjecati na naš kućni budžet.

Ukoliko ne vidite izlaz iz začaranog kruga, želite dovesti u red svoje financije i objediniti sve svoje troškove, javite se u Omicron i mi ćemo pronaći najbolje rješenje za vas!

U Omikronu razmatramo vaše želje i potrebe, pružamo uslugu savjetovanja, vodimo Vas kroz proces dobivanja kredita i činimo taj proces jednostavnijim –  obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

Za sva potencijalna pitanja, u OMICRONU smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

mob 1: 098/267-696

mob 2: 098/482-001

Kreditni centar Omicron