MASOVNA POTRAŽNJA ZA KREDITIMA

Zašto sve više građana RH želi podići kredit ?

Očekuje se rast kamatnih stopa po kreditima građana, te j sve više građana zainteresirano da digne kredit ili refinancira postojeći kredit prije porasta kamatnih stopa i prije nego se postrože uvjeti za dizanje kredita.

HNB je najavio da će postrožiti uvjete kreditiranja koji su u zadnje vrijeme bili dosta labavi.

Ta postroženja odnose se na omjer rate kredita u odnosu na mjesečna primanja, te visini učešća ako je riječ o stambenim kreditima i omjeru vrijednosti nekretnine u odnosu na traženi iznos kredita.

Strože će se gledati i ukupna izloženost po kreditima, te zaduženja po kreditnim karticama, odobrenom minusu i jamstvu i sudužništvu.

 

Naznake su da će poskupjeti krediti i sa fiksnom i promjenljivom kamatnom stopom, a novi uvjeti kredita očekuju se već na jesen.

 

Prema prijedlogu Europske komisije, a koja je prihvatila i Vlada RH datum kada bi KUNA otišla u povijest je 01.01.2023. sa tim datumom Hrvatska će postati  članica eurozone.

 

Čega se građani boje ?

Ono što sve nas muči je učestali rast cijena koji stalno svi spominju.

Svi oni građani koji imaju ugovorene kredite u HRK pitaju se : „Što će sa njihovim kreditima”?

U trenutku same konverzije, odnosno službenog ulaska u eurozonu, automatski će se iz kuna u euro, po istom tečaju pretvoriti štednje i krediti građana u banci.

Također kako se bližimo ulasku u Eurozonu tako se sve više klijenata odlučuje na uzimanje kredita u eurima.  Pojedine banke u Hrvatskoj već su prestale nuditi klijentima kredite u kunama.

 

Kod uključivanja kune u europski tečajni mehanizam (ERM II), središnji paritet određen je na razini  1 euro = 7,53450 kuna

 

Stoga ako se neodlučni da li biste u ovom periodu digli kredit odgovor je upravo POZITIVAN. Zašto?

Na tržištu još uvijek vladaju niže kamatne stope već od 4,50% fiksna što je povoljnije od kamatnih stopa i uvjeta koji nam tek slijede.

 

Kreditni centar OMICRON  upravo stoji na raspolaganju za moguće savjete i prijedloge  za refinanciranje plasiranih kredita iz KUNE u EURO.

Ne čekajte povećanje kamatne stope i strože kreditne uvjete ,  već riješite svoju situaciju DANAS!

 

U Omikronu razmatramo vaše želje i potrebe, pružamo uslugu savjetovanja, vodimo Vas kroz proces dobivanja kredita i činimo taj proces jednostavnijim –  obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

Za sva potencijalna pitanja, u OMICRONU smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

 

mob 1: 098/482-001

mob 2: 098/267-696

mob 3: 095/482 -0000

 

Kreditni centar Omicron