MOGUĆNOSTI KREDITIRANJA ZAPOSLENIH NA ODREĐENO

Ako ste naišli na prepreke kod kreditiranja zbog ugovora na određeno, u Omicronu  znamo i zašto.

Povećan rizik kreditnog plasmana, često je problem za koji postoji rješenje u modelima kredita koji nisu uobičajeni, ali postoje na tržištu.

Nisam u stalnom radnom odnosu, a potreban mi je kredit!

Iako je klijent zaposlen na određeno, a radi minimalno 6 mjeseci kod trenutnog poslodavca, omogućena mu je predaja zahtjeva za kredit. Potrebno je ispunjavati uvjet bankovne urednosti u financijskoj povijesti. Ako je klijent imao kašnjenje ili neurednost, uvjet je da radi na neodređeno. Zašto postoji taj uvjet? Vrlo važno je znati da sve bankarske institucije ocjenjuju bonitet potencijalnog klijenta i plasmana kredita. Bonitetniji klijenti su prioritet bankama.  Što je klijent uredniji, bonitet klijenta je bolji, on ima veće mogućnosti za ugovaranje kreditnih proizvoda.

Zašto sam rizičniji klijent ako radim na određeno?

Ugovor koji ugovarate s poslodavcem na određeni rok, predstavlja određeni rizik banci. Ako se kredit ocijeni pozitivno, a Vi raskinete ugovor s poslodavcem nakon nekog vremena, postoji potencijal da kredit bude odbijen. Ako uz to još banke uvide i neurednosti u vašoj povijesti, predmet se a priori odbija, banke se ne odlučuju za kreditiranje.

Očekujem promjenu ugovora, hoće li to promijeniti situaciju?

Ako želite predati zahtjev za kredit u ovom trenutku u Omicronu ćemo  analizirati Vaše postojeće financijsko stanje i radni odnos. Ukoliko očekujete promjenu na bolje u radnom odnosu ili pak osobnom dohotku,  poželjno je pričekati kad se situacija promijeni pa tek onda krenuti u prikupljanje dokumentacije. Važno je naglasiti da nema istih situacija kod klijenata, stoga se u Omicronu svakom klijentu pristupa individualizirano.

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet ili informaciju!

mob 1: 098/267-696

mob 2: 098/482-001

Kreditni centar Omicron