Kamatne stope prilično zaostaju za inflacijom, stoga je u ožujku donesena odluka o povećanju kamatnih stopa.

Situacija bi možda bila nešto blaža da nije bilo Ruske invazije na Ukrajinu, no sada nam ne gine dramatičan rast cijena, rast bankovnih kamata odnosno, ozbiljna recesija.

 

Države Europske unije koje nisu članice eurozone znatno su dizale kamatne stope.

Obzirom da mi uskoro ulazimo u Euro zonu, smatra se da se kamatne stope na kredite neće znatno dizati.

Guverner Vujčić je naglasio da su upravo krizna vremena najbolja za”biti” u eurozoni.

 

Kamatne stope u Hrvatskoj su trenutno najniže u povijesti, što je dobar trenutak da klijenti koji imaju kredite sa većom kamatnom stopom refinanciraju svoj kredit po povoljnijoj kamatnoj stopi, jer će nižu kamatnu stopu osjetiti na rati kredita i na ukupnoj kamati koju moraju vratiti banci.

Preporuka je da kod uzimanja kredita obratite pozornost da li je kamatna stopa fiksna ili promjenljiva.

Fiksna kamatna stopa je uvijek veća od promjenljive kamatne stope. Obzirom na trenutnu situaciju na financijskom tržištu i  prisutnu inflaciju, svakako je preporuka ugovoriti kredit po fiksnoj kamatnoj stopi jer u tom slučaju je rata kredita uvijek ista, odnosno kamata po kreditu ne može rasti.

 

Mi u kreditnom centru Omicron pozivamo sve građane koji imaju kredite ugovorene prije 3 godine , te klijente koji imaju ugovorene  kredite po promjenljivoj kamatnoj stopi da nam se jave kako bi

eventualno svoj kredit refinancirali po povoljnijoj kamatnoj stopi, odnosno ukoliko imaju kredit ugovoren po promjenljivoj kamatnoj stopi da zaštite  svoje financije te svoj kredit ugovore po fiksnoj kamatnoj stopi.

 

Za slučaj nesigurnosti ili neiskustva u financijama, poželjno se obratiti specijaliziranim osobama – financijskim savjetnicima koji će vam dati jednoznačne i brze odgovore, te vas uputiti na najbolje rješenje za vaše financije.

U Omikronu razmatramo vaše želje i potrebe, pružamo uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

 

https://brzi-kredit.info/upitnik/