DA LI JE PROŠLO VRIJEME JEFTINIH KAMATA PO KREDITU?

Da li će kamatne stope po kreditu  rasti zbog ulaska u eurozonu? U Hrvatskoj svako treće kućanstvo ima kredit, a najčešći kredit je stambeni zbog većeg iznosa glavnice i dužeg roka otplate.    Sa inflacijom koja trenutno divlja,  usko je povezano kretanje kamatnih stopa, stoga je najbolji savjet svim građanima koji imaju kredite ugovorene sa promjenljivom kamatnom stopom  da svoje kredite  refinanciranju  sa kreditima sa fiksnom kamatnom stopom jer  će time otkloniti rizik rasta kamatnih stopa po kreditima. Hrvatska će ulaskom u eurozonu morati prilagoditi kamatne stope prema kamatnim stopama drugih država članica, a isto tako  bankama će biti omogućeno ukidanje valutnog rizika.

Banke su visoko likvidne i to sprečava nagli porast kamatnih stopa,  a do rasta kamata već polako dolazi s odgodom i u manjem intenzitetu nego u mnogim zemljama članicama eurozone, međutim to je jedna gorka pilula koju svi moramo podnijeti. „ poručuje Sandra Švaljek, zamjenica guvernera HNB-a.

 

Korisnicima nenamjenskih i namjenskih kredita s promjenjivom kamatnom prijeti opasnost od rasta rate po kreditu, stoga  bi  bilo najbolje napraviti refinanciranje kredita te promjenljivu kamatnu stopu zamijeniti fiksnom kamatnom stopom.

 

U Omicronu razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob 1: 098/482 001

mob 2: 098/267-696

Kreditni centar Omicron