Nažalost,  svaki mjesec se povećava broj građana koji su blokirani.

Do blokade dolazi kada se iznos ne podmiri do dospijeća. Postoje bankovne blokade i ne bankovne blokade. Bankovna blokada je  kada imate nepodmireno dugovanje po nekom bankovnom produktu kao na primjer  ako  kod otplate kredita  ne platite 3 dospjele rate, tada banka takav kredit evidentira kao nenaplativ ili teško naplativ kredit.  Banka kao ovrhovoditelj vaš kredit predaje na Finu, koja postupa po evidentiranim osnovama za plaćanje temeljem Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima.

Gdje možete vidjeti tko vas je blokirao i na koji iznos?

Svako stanje blokade računa fizičkih osoba možete besplatno provjeriti putem usluge e-Blokade za građene ili osobnim odlaskom u najbližu poslovnicu Fine.

Fina obavijest o ovrhama šalje poštom, a također šalje i obavijest u osobni korisnički pretinac u sustav e-Građani.

Da li vaš račun može biti blokiran, a vi tvrdite da imate sredstva na računu?
Ne, jer ako imate dovoljno sredstava na računu da otplatite cjelokupan iznos duga tada vaš račun ne može biti blokiran.  Kada bi imali dovoljno sredstava na računu, banka bi prenijela sredstva za otplatu duga ovrhovoditelju, a vi bi dalje mogli slobodno raspolagati preostalim sredstvima na vašem računu.
Ako imate dovoljan iznos na računu da podmirite blokadu, a vaš račun blokiran tada bi bilo najbolje da kontaktirate banku i provjerite. Također dozvoljeno prekoračenje po računu nisu raspoloživa sredstva koja banka uzima za podmirenje duga.

Ako nemate dovoljno sredstava da podmirite svoju blokadu, bila ona bankovna ili ne bankovna tada postoji mogućnost refinanciranje svega novim kreditom.

U Omicronu nudimo pomoć za blokirane građane Republike Hrvatske.

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob 1: 098/482 001

mob 2: 098/267-696

Kreditni centar Omicron