Ako nemate jasnu sliku koliki je vaš prihod, a koliki rashod – možete imati velike financijske probleme. U trenutku kada su vaši rashodi veći od prihoda, potrebno je smanjiti potrošnju.

Zato je najbolje napraviti detaljnu analizu trenutne financijske situacije.

 

Refinanciranje – da ili ne?

Je li pametna odluka trenutna problematična zaduženja refinancirati novim kreditom? To je poželjna odluka, pogotovo ako je donesena financijskim planiranjem uz stručnu pomoć financijskih savjetnika. Zato trebate napraviti kvalitetan plan, ali i imati rezervni plan što učiniti ukoliko se zbog neplaniranih rashoda ili životnih situacija vaša financijska situacija pogorša.

 

Potrebno je dobro razmisliti što ćete refinancirati novim kreditom, kolika će vam biti nova rata kredita te da li tu ratu kredita financijski možete podnijeti.

Najvažnije pitanje na koje trebate imati odgovor, bilo bi: „Je li mi kredit zaista potreban i mogu li trenutno servisirati?“,  jer ćete novim i većim zaduživanjem znatno povećati mjesečne rashode.

 

Instrumenti osiguranja

Kada se konačno odlučite za kredit, dobro izračunajte koliko vam je novaca uistinu potrebno i koliko će vas taj kredit koštati. Cijena koštanja kredita uključuje: mjesečnu ratu kredita, godišnju kamatnu stopu, ukupnu kamatu i instrumente osiguranja.

 

Trebate se informirati kako se banka planira osigurati u tom kreditnom odnosu.

Od osnovnih instrumenata osiguranja banka će zahtijevati osobnu Zadužnicu i Izjavu o zapljeni, putem kojih se  mogu naplatiti u slučaju neuredne otplate.

Dodatni instrument osiguranja može biti jamac / sudužnik, polica riziko osiguranja ili polica životnog osiguranja.

 

Za slučaj nesigurnosti ili neiskustva u financijama, poželjno se obratiti specijaliziranim osobama – financijskim savjetnicima koji će vam dati jednoznačne i brze odgovore, te vas uputiti na najbolje rješenje za vaše financije.

 

U Omikronu razmatramo vaše želje i potrebe, pružamo uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

mob 1: 098/267-696

mob 2: 098/482-001

Kreditni centar Omicron