DA LI FINANCIJSKA PISMENOST UTJEČE NA NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA?

Prilikom obrazovanja ne nudi se mogućnost u Republici Hrvatskoj dovoljno financijske pismenosti zbog čega dolazi do nekvalitetnog razumijevanja financija i loših financijskih odluka.

ŠTO JE FINANCIJSKA PISMENOST?

Financijska pismenost može se definirati kao kombinacija svijesti, znanja i stavova te ponašanja potrebnih za donošenje financijskih odluka. Za pravilno upravljanje osobnim financijama potrebne su dobre financijske navike i planiranja.

Ako osoba nije usvojila znanja i vještine o upravljanu osobnih financija, te ako nema samokontrolu, može se dogoditi da se osoba dovede do vrlo loše i nepovoljne financijske situacije koje je ponekad teško dovesti u normalu.

Važno je naglasiti da je svaka financijska odluka individualna odgovornost i da je to vještina koje se može svladati ako za to postoji motivacija.

Istraživanja pokazuju da veća razina obrazovanja znači bolje i ozbiljnije shvaćanje financijske pismenosti. Također, zaposleni građani pokazuju veću razinu financijskog znanja od nezaposlenih osoba.

UNATOČ RASTU FINANCIJSKE PISMENOSTI, KLIJENTIMA DUGOROČNO FINANCIJSKO PLANIRANJE NIJE U FOKUSU!

Kako biste se spremnije nosili sa financijskim izazovima, Omicron Vam nudi savjet za bolje osobne financije!

NUDIMO:

  • Kreditne linije za zaposlene i umirovljenike
  • Krediti do 40.000 € bez zaloga nekretnine
  • Krediti do 75% primanja
  • Brzi krediti u roku 30 minuta


Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

098/482-001

098/267-696

095/482 – 0000