KREDITNI REJTNIG

Najveće i najpoznatije agencije za dodjelu kreditnog rejtinga su: Fitch Ratings, Moody’s i Standard & Poor’s. Ove tri agencije dodjeljuju kreditni rejting Republici Hrvatskoj.

Kreditni rejting je zajednički naziv za mjerila pomoću kojih se određuje sposobnost fizičke ili pravne osobe da vraća kredit, odnosno kreditnu sposobnost, kreditni rizik ili koja je vjerojatnost da vjerovnik neće moći naplatiti svoja potraživanja zbog izdanog kredita.

Agencije pri dodjeli kreditnog rejtinga državama uzimaju puno toga u obzir, primjerice: prihode i gospodarsku strukturu, očekivani gospodarski rast, monetarnu i fiskalnu fleksibilnost, vanjsku likvidnost…

Dugoročni kreditni rejtinzi ovih  navedenih agencija podijeljeni su u dva osnovna razreda: investicijski i špekulativni.

Agencije Fitch Ratings i Standard &Poor’s dugoročni  kreditni rejting ocjenjuju ocjenama raspona od AAA do D. Sve kategorije osim AAA, CC, C i D kvantificirane su i predznakom plus ili minus. Plus se dodjeljuje najvišem rejtingu u kategoriji, a minus najnižem.

Agencije Moody’s kreću se u rasponu od Aaa do C. Sve kategorije osim Aaa, Ca i C imaju dodane brojeve od jedan do tri. Broj jedan dodjeljuje se najvišem rejtingu u kategoriji, a broj tri najnižem.

Rejting agencije određene  su od strane država i poduzeća da bi svojom djelatnošću ocjenjivala sposobnost vraćanja duga.

 

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob 1: 098/482 001

mob 2: 098/267-696

Kreditni centar Omicron