U hrvatskoj je 2016. godine uveden  institut stečaja potrošača. Tada su se neki građani susreli  sa kovertama od strane Fine pozvani da potpišu osobni stečaj. Pojam stečaj svima nama  poznat je  kao stečaj tvrtke, ali stečaj može pokrenuti i  fizička osoba. To se naziva stečaj potrošača.  Sami postupak stečaja potrošača može se otvoriti samo ako potrošač nema dovoljno sredstva za plaćanje dospjelih novčanih obveza i najmanje 90 dana uzastopno ne može ispuniti jednu ili više novčanih obveza u ukupnom iznosu većem od 30.000,00kn

Novi institut jednostavnog postupka stečaja potrošača stupio je na snagu 1. siječnja 2019. godine. Cilj novog instituta bio je da se namire svi vjerovnici iz imovina potrošača kako bi se potrošači oslobodili preostalog duga.  Do pokretanja ovog postupka dolazi kada potrošač ima evidentiran dug u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje Fine u neprekidnom trajanju od 3 godine za iznos do 20.000,00 kn.

Potrošač u postupku osobnog stečaja ne može se osloboditi od zakonske obveze na uzdržavanje osoba koje je po zakonu dužan uzdržavati, niti naknade štete nastale kaznenim djelom ili prekršajem.

 

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob 1: 098/482 001

mob 2: 098/267-696

Kreditni centar Omicron