Moratorij bi prema definiciji predstavljao određeno razdoblje u kojem je dopuštena odgoda plaćanja glavnice ili anuiteta.

Moratorij se dogovara između vjerovnika ( banke) i dužnika ( korisnika kredita).

Smatramo kako je važno napomenuti da se tijekom moratorija obračunavaju kamate, ali se iste naplaćuju tek kada počinje ponovna otplata kredita.

Kamate koje se obračunavaju tijekom moratorija mogu se naplatiti na dva načina:

 

Moratorij najčešće traje od 6 do 12 mjeseci.

Svaka banka ima definirane vlastite kriterije za ostvarivanje prava na moratorij. Pravo na moratorij imaju klijenti koji su se pronašli u situacijama poput gubitka posla, iznenadnog i značajnog smanjena mjesečnog prihoda, bolovanja ili nekom drugom opravdanom situacijom.

Pokretanje postupka moratorija sa sobom donosi trošak javnog bilježnika zbog solemnizacije ugovora o kreditu. Trebate biti svjesni kako banke ne žele i ne mogu u nedogled produživati rok otplate kredita.

Savjet financijskih stručnjaka je da u takvoj situaciji prije samog pokretanja postupka moratorija razmislite o refinanciranju postojećeg kredita novim kreditom sa nižom kamatnom stopom. Novi kredit sa nižom kamatnom stopom, dužim rokom otplate automatski sa sobom donose i niži mjesečni anuitet što za klijent predstavlja lakšu otplatu kredita.

Za najbolje opcije refinanciranja javite nam se sa povjerenjem. Omicron zbog svoje stručnosti ima najbolje rješenje za Vaše financijske probleme. Omicron također nudi rješenje za financijske neurednosti i ovrhe.

 

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob 1: 098/482 001

mob 2: 098/267-696