MALI KREDITNI POJMOVNIK- VALUTNA KLAUZULA

Priličan broj građana u Republici Hrvatskoj imalo je ugovorene kredite u švicarskim francima. Već nakon nekoliko godina našli su se u situaciji da je njihov dug veći nego na početku ugovaranja kredita. Razlog tome je veliko i naglo povećanje vrijednosti novca odnosno valute. Građanima je preko noći mjesečna rata kredita drastično porasla, te su počeli kasniti sa otplatama svojih kredita. Nastao veliki problem jer dužnici nisu otplaćivali svoje kredite, a banke za to nisu imale ni malo empatije.

Valutna klauzula je instrument kojim se određeni iznos veže na tečaj strane valute.

Kreditni ugovori koji su potpisani  i ugovoreni sa valutnom klauzulom, dakle vezani na tečaj valute, neke druge koja se ne koristi u našoj državi znači da će se sva plaćanja po kreditu obavljati u domaćoj valuti. Isplata kredita ugovorenog sa valutnom klauzulom biti će isplaćen u valuti koja  je ugovorena a obračunati će se po tečaju zadane valute u odnosu na euro koja vrijedi na dan isplate. Ako se kod kredita sa valutnom klauzulom poveća vrijednost valute u kojoj je kredit isplaćen, povećati će se i mjesečni anuitet/ rata kredita, a ista situacija je i sa smanjenjem vrijednosti strane valute u odnosu na vrijednost domaće valute, što znači da će rata po kreditu u tom slučaju biti manja.

 

Uz Omicron stručno posredovanje i savjetovanje izbjegnite bilo kakve nejasnoće i nesigurnosti kod samog ugovaranja kredita, te uz savjet naših kreditnih savjetnika sigurno i brzo ugovorite kredit sa sigurnom otplatom kredita.

 

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob 1: 098/482 001

mob 2: 098/267-696