POJAM HIPOTEKARNOG KREDITA

Ukoliko dižete hipotekarni kredit, morate založiti nekretninu. Nekretninu koju dajete u zalog banci mora biti upisana u zemljišne knjige, te imati građevnu dozvolu.

Vrijednost nekretnine koju dajete u zalog, mora imati najmanje 50 % veću vrijednost u odnosu  na iznos kredita kojeg dižete, kako bi se kreditor u slučaju ne plaćanja kredita mogao naplatiti bez rizika u odnosu cijena na tržištu nekretnina.

Isto tako, važno je napomenuti  ukoliko ne ispunjavate svoje financijske obveze prema hipotekarnom kreditu, zajmodavac ju može prodati i namiriti kredit.

 

Hipotekarni krediti gotovo uvijek imaju nižu kamatnu stopu nego gotovinski, a veću nego stambeni krediti.

Razlika između hipoteke i fiducije je u tome što kod hipoteke korisnik kredita i dalje raspolaže svojom imovinom dok kod fiducije imovinom raspolaže kreditor.

 

 

Prije nego što vam banka odobri Hipotekarni kredit procijeniti će:

 -vašu kreditnu sposobnost (visinu primanja, zaduženja kod drugih kreditora i urednost po bankovnim proizvodima)

vrijednost nekretnine na koju se stavlja hipoteka (procjena ovlaštenog procjenitelja, i provjera legalnosti kuće, građevinska, uporabna dozvola i sr).

 

Krivo je misliti da će vam kreditor dati novac ukoliko mu ponudite nekretninu, a nemate kreditnu sposobnost.

Bankama je primarno da se osiguraju da ćete im hipotekarni kredit  plaćati temeljem vaših primanja, a zadnja opcija je da se naplate iz nekretnine.

Stoga će  banka odobriti kredit samo ako utvrdi da ćete kredit moći otplaćivati iz svojih osobnih primanja.

 

Prednosti hipotekarnog kredita:

Obzirom da je otplatni rok Hipotekarnih kredita u prosjeku 20 godina, može se ugovoriti gotovo

dvostruko više novaca nego što je to slučaj kod gotovinskih  kredita kojima je prosječan   rok otplate oko 10 godina.

Preporuča  se osobama koje imaju previše zaduženja po gotovinskim kreditima u odnosu na primanja, odnosno da bi se rasteretila visina obveza na mjesečnoj bazi i time poboljšala financijska situacija.

Hipotekarnim kreditom mogu se zatvarati kreditne obveze po stambenom , hipotekarnom i gotovinski kreditom, odnosno, hipotekarnim kreditom mogu se refinancirati sve vrste kredita.

 

Obzirom da je  hipotekarni kredit osiguran nekretninom, to znači da ukoliko dužnik ne može platiti uzastopno 3 rate kredita, kreditor može zadržati ili prodati vašu nekretninu, odnosno vaš dom!

 

Nakon informacija o hipotekarnom kreditu, ukoliko ste zainteresirani za nenamjenske gotovinske kredite do 40.000,00€ sa kamatnom stopom već od 4,49%, kontaktirajte nas na broj: 098 482 001 ili 098 267 696.

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

mob1. 098/482-001
mob2. 098/267-696
mob3. 095/482-0000

Upitnik