ŠTO SU TO DIGITALNE FINANCIJE?

Digitalna revolucija ili drugim nazivom treća industrijska revolucija nije promašila ni bankovni svijet. Rijetko se dogodi situacija da bankarima i njihovim klijentima nešto odgovara, no u digitalnom bankarstvu pronašli su zajednički jezik.  Digitalno bankarstvo je uvelike olakšalo, ubrzalo i povećalo dostupnost bankovnih proizvoda, a  sa druge strane bankarima je  pružalo novo područje profitabilnosti.

Tijekom pandemije COVID-19 digitalna revolucija se jako proširila i postala aktualna.

Svaka revolucija pa tako i digitalna ima svoje mane i žrtve. Starija populacija najviše pati prilikom digitalizacije, zbog svoje dobi i ne znanja o tehnologiji i korištenju iste. Smatra se da je informiranost hrvatskih potrošača među najnižima u Europskoj uniji. Iako se s godinama pogotovo nakon pandemije, online plaćanja  i sve druge digitalne radnje popravljaju,  još uvijek se nalazimo ispod prosjeka Europske Unije.

HNB  je odgovoran za sve  bankovne i financijske transakcije u državi pa tako i za digitalne,  zato provodi nadzor nad svim digitalnim bankovnim uslugama te prati da li su svi bankovni postupci u skladu s određenim propisima. HNB kao regulativna i nadzorna ustanova redovito provodi konzultacije s bankama o uvođenju novih bankovnih proizvoda na digitalno tržište.

 

BUDUĆNOST FINANCIJA JE DIGITALNA.

 

Krediti preko interneta postali su popularni jer su brzi, učinkoviti i sam postupak ugovaranja kredita je jako jednostavan, što klijentima pruža veliko zadovoljstvo. Kada govorimo o „online” kreditima,  moramo biti svjesni da takvi krediti moraju biti podjednaki  kao da dižemo kredit u poslovnici banke.

Banke su zbog  digitalizacije uvele brze kredite koje je moguće provesti isključivo preko interneta.
To su nenamjenski  krediti koji se  baziraju  na kraćem otplatnom roku u manjim svotama. Podnošenje zahtjeva za ovakvu vrstu kredita je jako jednostavno jer je potrebna samo osobna iskaznica i kartica tekućeg računa odnosno broj računa. Kada je postupak u obradi,  sa web stranice banke  se preuzima  ugovor. Ugovor je valjan  bez ovjere  javnog bilježnika.
Kako se radi o manjim iznosima i kratkoj ročnosti kredita , najčešće nisu potrebni nikakvi instrumenti osiguranja.

Sigurno se pitate kome je namijenjen digitalni kredit?
Digitalni kredit je namijenjen svima koji imaju osnovne uvjete i koji zbog određenih razloga nemaju vremena ići do poslovnice banke. Najčešći razlozi zbog kojih ljudi posežu za ovakvom vrstom kredita su: krpanje iz mjeseca u mjesec, plaćanje određenih  popravaka, kupovina kućanskih aparata, računala i slično.

Digitalni kredit nakon potpisivanja ugovora i odobravanja banke na račun klijenta sjeda u roku od 15 minuta ili najkasnije 24 h od podnošenja zahtjeva.
Sama duljina obrade kredita ovisi o broju  zaprimljenih zahtjeva i radnom vremenu, ali nikada duže od 24 h.

 

Razmatramo vaše želje i potrebe, također pružamo i uslugu individualnog savjetovanja, vodimo Vas kroz proces predaje kreditnog zahtjeva i činimo taj proces jednostavnijim – obratite nam se s povjerenjem putem online obrasca ili nas nazovite!

https://brzi-kredit.info/upitnik/

 

Za sva potencijalna pitanja, u Omicronu smo uvijek dostupni i odgovaramo na njih maksimalno odgovorno i stručno.

Dobrodošli po savjet i financijsku podršku!

Mob 1: 098/482 001

mob 2: 098/267-696